За въпроси +359 895 668703
Пон-Пет 10:00-18:00.

Сверяване

СВЕРЯВАНЕ

Как да настроим аналог-дигитален часовник Casio

Компанията Casio от доста време вече произвеждат часовници, комбинация между аналогово показване на часа със стрелки и вградени един или повече дигитални дисплеи, визуализиращи множество други функции като аларма, хронометър, таймери за обратно броене, световно време и много други.

Някои от тези модели са от сериите часовници Casio – G-Shock и Wave Ceptor и са снабдени и с други полезни функции, ценени от ентусиастите и любители на природата и нестандартните преживявания като – компас, алтиметър, барометър, повишена водоустойчивост и удароустойчивост и др. Друго удобство, с което разполагат някои модели е радио сверяване, така тези часовници Casio чрез получаването на сигнали от различни излъчващи кули по цял свят са винаги точни независимо от дължината на месеца и при смяна на лятно и зимно часово време.                                                                         

В следващите редове с няколко изречения ще Ви кажем как бързо и лесно да настроите своя часовник Casio от типа аналог - дигитален:

  1. Вземете своя часовник Casio. При по-голямата част от моделите бутоните са разположени на 2, 4, 8 и 10 часа. Обърнете внимание, че бутонът, разположен на 8 часа служи за настройване на часа (дигитално и аналогово показване), аларма, хронометър, аналогов режим, таймер. С натискане на бутона на 2 часа дисплея ще се освети ако е затъмнено в помещението.
  2. Настройте функцията радио сверяване (ако е налична) като натиснете и задържите бутона, разположен на 10 часа и изберете града, до който сте най-близо. Натиснете бутона разположен на 4 часа за да преминете през градовете на изток или бутона на 2 часа за да отидете към градовете, намиращи се на запад. След като настроите правилното населено място натиснете бутона, разположен на 10 часа за да излезете от режим. Вашия часовник Casio е вече настроен и не е необходимо повече да го сверявате той автоматично ще сменя датата, деня и лятно или зимно часово време(включително отчита и високосните години).
  3. Настроите ръчно времето като натиснете бутона на 8 часа веднъж за основния режим. Задръжте бутона на 10 часа и ще влезете в режим за настройване и цифрите започнат да мигат. Натиснете бутона на 10 часа отново за да настроите времето в 12 или 24 часов формат. Натиснете бутона на 8 часа, за да настроите секунди, час, минути, година, месец и ден, които се появяват на дисплея в този ред, мигайки за настройка.
  4. Настройте алармата като натиснете бутона на 8 часа докато стигнете до режим аларми. Натиснете бутона на 4 часа за да влезете в режим за настройване на алармата. Изберете аларма като например “AL1” и след това натиснете и задръжте бутона на 10 часа докато часа и минутите започнат да мигат. С натискане на бутона на 4 часа променяте съответно с единица нагоре часовете и минутите а с този на 2 часа намалявате с по една единица надолу. След като настроите желаното време за аларма натиснете бутона на 10 часа за да насторите и излезете от режим.

Съвети:

  •  Ако имате трудности или се объркате нещо при настройката винаги можете да натиснете бутона разположен на 10 часа на Вашия часовник Casio и да започнете от начало. •
  • Когато настройвате града за улавяне на радио сигнал внимавайте да не се намирате близо до много високи сгради или планини „засенчващи“ сигналите, излъчвани от различните излъчващи кули.

 

To Top

Регистрирани сме в ShopMania - Покупки онлайн

Pazaruvaj - Надежден помощник за покупки